Здравейте,
прочетох доста от темите във форума и бих искала да ви поздравя за адекватните отговори и съвети, наистина мн добър форум!
Надявам се,че и аз ще получа ориентировъчен отговор на моята ситуация:
Започнах работа на 8 часов ТД на 12.11.2014г, във фиша на работната заплата имам отразена вноска ОЗМ 4,56лв, което се надявам да е толкова ниско поради непълния работен месец/имам 13 изработени дни/, а за декември все още не съм получавала фиш... надявам се там вноската да е по висока.
Та ситуацията е следната: в началото на декември разбрах че съм бременна, терминът ми е около 10 август 2015. Вече имам едно дете, при което не съм взимала майчинство понеже нямах необходимия стаж, както може би ще се случи и този път... ами въпросът ми е какво майчинство бих могла да взимам ако остана на работа до 45-те дни преди излизане в отпуск преди термина, и дали едната година в която съм си отглеждала 1вото дете с майчинство от социалните се счита за някакъв стаж- което съм почти сигурна че не е вярно... Също така искам да питам дали мога да излезна следващия месец в отпуск по бременност и да заплащам на работодателя необходимите осигуровки докато излезна в майчинство или пак нямам смисъл.... Доколкото разбирам, от четеното във форума, май нямам голям шанс за майчинство...  :no:
Благодаря!
Весели празници!